Første årgang (40E)

Martino fra Italien

Martino Tortarolo
Født d. 23 marts 1990

I’m international student of IHA Aarhus. I’m staying here for 4 month and it’s a very good experience because I get to know a new country and a new lifestyle, wich is different for my own. In this school I have succeeded to improve my English and I’m sailing a lot 🙂 The sailing area is very good and we have great teachers. The school have two Melges24, they are funny and performance realy good. There is a lot more to the education than just sailing. We learn about teamwork, communities, the Danish culture, coaching and powersport. They challenge me every day here. I like to advice everybody this experience because it is really important for themselves and for your future.

Katrine Lintrup og Nicolai Lund

Thorbjørn Schierup fra Aarhus

Thorbjørn Schierup
Født d. 8. juni 1990

Thorbjørn sejlede sideløbende med sit ophold på akademiet sin olympiske kampagne i Laser Standard. Han var meget ude og rejse, men gav den hele armen, når han var hjemme på skolen. Thorbjørn var skipper og styrmand på herrebesætningen og hans team tog en delt første plads til Volvo Winter Cup i Italien.

Siden har Thorbjørn avanceret på resultatlisterne i Laser Standard klassen og er blevet junior verdensmester og nomineret til årets fund af Team Danmark, Dansk Idrætsforbund og Politiken. Vi håber at se ham til OL.

Nicoline Lokdam
Født d. 15. december 1989

Nicoline Lokdam fra Aarhus

Nicoline var sejleren med de mange talenter. Hun var akademiets smukke og musikalske sejler. Sent efter træning kunne man på værelsesgangen hører Nicoline øve sig på sin Cello. På kvinde teamet var hun fordækker med ansvar for rig og spiler. På land producerede hun video efter video om akademiet, som alle kan findes på You Tube.

Efter opholdets afslutning har Nicoline rejst verden rundt og set mangt og meget.

Anette Viborg (tv)

Anette Viborg
Født d. 17. september 1990

Viborg tog på akademiet får at lære sejlsportens sværreste disciplin branding og sponsorsøgning, for at sætte skub i hendes kampagne med klubkammeraten i 470eren. Men en ny verden af eventmageri, oplevelser og venskaber åbnede sig på skolen og Viborg kunne ikke slippe stedet igen. Veninden sprang fra kampagnen. Viborg forsatte på højskolen som helårselev og siden har Viborg været ambassadør for akademiet og arbejder for, at flere skal få samme mulighed som hende – privilegiet at være højskole elev.

Viborg tog uddannelsen Danish Team Coach Class på højskolen og koblede opholdet sammen med en coaching og er efter opholdets afslutning gået dybere ind i trænergerningen.

Hasse Neve fra Skive

Hasse Neve
Født d. 25. maj 1988

Hasse startede opholdet med et styrt hen over styret på sin mountain bike og en forvredet skulder. Det resulterede i, at han måtte stå bag på Melges båden den første måned med armen indenfor redningsvesten, for ikke at blive fristet til hive i tovene. Det var for surt. Hasse gik straks til skolens fysioterapeut og gik igang med genoptræning hver morgen (6 am) og aften efter træning. Med en stjerne indsats blev han på rekordtid klar til sejlads og tog trimmer tjansen på herrebesætningen. Ved siden af højskole programmet, brugte Hasse al sin fritid på at holde bådene i top stand.

Hasse blev helårselev og fik gennem akademiet job som bådsmand på et projekt over atlanten. Han studerer nu i Aarhus, og hans store drøm er at sejle Volvo Ocean Race.

Christian Tang fra Horsens

Christian Tang Axelsen
Født d. 9. july 1990

Christian var ikke et øjeblik i tvivl om, at han skulle på højskolen, dengang akademiet blev oprettet. Og han sørgede for at tage Viborg med. Christians personlighed er essensen af højskoleånden, indkapslet i en dreng. Christian er og elsker udvikling, læring gennem leg og socialt samvær, præcis hvad højskolen står for.

På akademiet blev han taktiker og fotograf. Lige efter start købte han sig et vandtæt kamera, og det blev Thorbjørns opgave at minde ham om at lægge kameraet væk, når der skulle races.

Efter højskoleopholdet startede Christian på lægestudiet i Aarhus og træner joller nede på Aarhus ungdomsafdeling. Du kan stadig få Christian i sigte på en Melges, han gæstesejler og underviser på akademiet, når han kan.

Mille Jensen fra Aarhus

Mille Jensen
Født d. 27. oktober 1987

Mille er legendarisk indenfor sejlsport, hun fylder sten sikkert hendes faders (Finn Beton) sko ud. Der er snart ikke det indenfor sejlsport, hun ikke har prøvet og ikke ved noget om. Et sjovt udtryk, som er brugt om Mille Hvad Mille ikke ved, er ikke værd at vide

På akademiet var hun den kvindelige version af Hasse – trimmer og bådsmand. Dybt engageret i hendes tjanser og lappede spiler efter spiler, når matcherne på Aarhus bugten havde været lidt for vilde. Mille har et stort temperament, og har gennem akademiet trænet sine samarbejdsevner, hun var stærk og uundværlig på kvindebesætningen og vi håber at se hende på et Volvo Ocean Race en dag.

Skriv en kommentar